Siden jeg har vinterferie og ikke mine foreldre, så tenkte jeg at jeg kunne være litt ekstra snill med de denne uka og lage middag til hele familien, slik at de ikke trenger å stresse når de kommer hjem. Jeg synes selv det er såå gøy å lage mat! Så nå går denne uka til masse karbohydrater.. neida, jeg har laget en meny som jeg tror vil falle i smak og som ikke er så altfor usunt. Idag tenkte jeg å lage den berømte Ullebø - pizzaen. Omg, jeg elsker den! Og ikke minst så er den sunn! Jeg tror så og si alle i vennekretsen min har den som en av sine topp 3 middagsrett. Heretter blir fredagstacoen herved byttet ut med ullebø pizza, mmm noe så godt. Oppskriften er hentet fra Kristine Ullebø sin blogg:

Pizzabunn (dette er hel oppskrift, vi pleier å halvere den når vi bare er to):
4 dl sammalt hvete fin
4 dl sammalt hvete grov
3 dl vann
1/2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær (25 g)
2 ss olivenolje

1. Bland sammen alle ingrediensene utenom olivenolje
2. Når du har blandet sammen deigen, hell over olivenoljen, rør om deigen lett og sett den til heving (jeg pleier bare å la den heve i mens jeg kutter opp fyllet)

Som dere ser lagde jeg to svære pizza, en med skinke og en med kyllingkjøttdeig - og stappmette det ble vi og ble litt under en pizza igjen, haha.

For fyll trenger du (hvor mye du vil ha av de ulike ingredisene velger du selv. Du ser ca. hvor mye vi har brukt på bildene):
Grønn pesto
Mager kesam
Ruccola
Mais
Bogskinke (eller evt. kyllingkjøttdeig)
Løk
Paprika
Ost

1. Smør bunnen med grønn pesto og mager kesam
2. Fyll pizzaen med resten av ingrediensene: ruccola, mais, bogskinke, løk, paprika og ost
3. Stek i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter
4. SPIS OG NYT! Topp gjerne med mager kesam

Prøv ut, du kommer ikke til å angre!!


  2 kommentarer på "ULLEBØ PIZZA"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits