Gjennom oppholdet i Kreta ble vi fort veldig rastløse etter mange late dager på stranden. Så vi tenkte like så godt at vi kunne ta en båttur til en veldig populær øy, nemlig Spinalonga. Det er ikke en hvilken som helst øy, men en øy hvor de som fikk sykdommen "spedalskhet" ble sendt til. Der levde de helt til de døde. Grunnen for at de ble sendt dit var at sykdommen kunne smitte andre, så istedenfor at flere og flere skulle bli smittet, ble de sendt dit.

 

På øya prøvde de å skape en så normal tilværelse som mulig. De hadde både bakeri, kafe og ulike butikker. De hadde også et sykehus hvor de ble behandlet. Dette er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme!

 

 

Her er selve "døra"  hvor de som fikk spedalskhet kom inni i.

 

'

 


 

 

 

 

 

 
Jeg anbefaler virkelig å dra til denne øya. Ikke er bare øya fin, men man får et lite innblikk på Hellas mørke historie og hvordan omgivelsene rundt var. 


  1 kommentarer på "Spinalonga"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits