livet er urretferdig

I den siste tiden har jeg strevd mye med å sove om nettene, og noen ganger så sovner jeg på under 5 minutter. Det er så masse grunner for at jeg ikke klare å sove så mye, at jeg ikke riktig helt vet hvor mange. Jeg legger meg ned i senga, skrur av lyset og det blir bekkmørkt. Jeg tenker på alt, alt mellom himmel og jord, helt til hodet mitt snurrer seg helt sammen. Det er bare så masse som irriterer meg for tiden. Krigen i Gaza, mennesker som jobber på industrier i flere timer om dagen kun fordi vi skal ha en genser eller en bukse og tjener kanskje bare 4 kr per dag, mens vi kjøper produkter for 100 kr og oppover. Jeg kunne aldri i livet mitt sett for meg å jobbe en hel dag og ikke ha hatt rå til å kjøpe mat til familien sin. Bortskjemte er vi.

Jeg er lei meg fordi jeg tenker på familier som har så dårlig råd, at de ikke kan stå på sine egne bein. Og kanskje døden er nært de? Hungersnød?  Barn som er nært døden, fordi familien ikke har råd eller huset er bombet, de plukker mat fra gatene, fordi de er så sultne. Stakkars. Pelsindustrien.. dyr som sitter innestengt hele livet sitt i et lite bur, med bare noen kvadratcentimeter, og buret er kanskje så lite at jeg ikke kunne ha tatt 4,5,6 puter oppi. De har kanskje ikke mat og drikke, de sulter ihjel og tilslutt må de spise på hverandre. Øret, halen, benet. Jeg blir dårlig av det. Dyrene sitter inne fordi vi skal ha pels.. pels på en liten strimle på kragen på vinterjakka du kanskje skal kjøpe deg til vinter!?? Og hvorfor blir mange dyr behandlet som om de var en filledukke? Og mishandling? Hva er det slags liv? Hvorfor er det mange delfiner som ikke får leve i sitt eget miljø, men istedet i et basseng om jeg kan kalle det.. bare fordi vi skal bli underholdt på ferie og ha det gøy. Det er langt i fra det. Jeg blir så dårlig av å tenke på det.

Hvordan hadde jorda vært hvis det ikke hadde vært krig? Vi hadde vært mange, mange millioner flere mennesker. Hvorfor kan vi ikke bare være snille og gode mot hverandre. Tenk hvis det hadde vært så perfekt at man bare kunne skru på en bryter også ble alt bare bra. Eller perfekt?  Disse tankene strømmer konstant i hodet mitt og jeg klarer såvidt å puste fordi jeg drukner i mine egne tårer. Livet er så urretferdig. Utrulig urretferdig. Jeg kunne ha ramset opp en helt bok om jeg gadd, men det kan jeg spare meg til.
Antrekk fra Tyrkia

Hei alle sammen! Da var jeg endelig kommet hjem igjen. Kom egentlig hjem på Søndag, men blogger først av nå. Det var dritt å komme hjem, egentlig. Men 1 uke holdt i massevis. Var over 40 grader i sola og 34 grader i skyggen, så jeg holdt på å smelte bort. Kunne klart meg i en uke til, men det var utrulig varmt. Her er noen av antrekkene :) :


 


Såå, hva synes dere? Har dere hatt en fin ferie så langt?

Next - Tyrkia

Hei alle sammen!! Egentlig må jeg kjappe meg siden vi drar på flyplassen om ca. 20 minutter. Er egentlig litt kjipt å dra nå som Tromsø har supert vær. Har vært mellom 25 - 30 grader idag og jeg har ligget i sola i hele dag. Nå er jeg på vei ut døra, men først reise antrekket:

 

- Good bye Tromsø, hello Turkey!!! - 

mine sommerferieplaner

JA, det er sikkert mange som sitter i Syden nå å koser seg og ja jeg skal og til Syden i år. Trudde ikke vi skulle i år, siden vi ikke hadde bestilt i løpet av Februar eller noe. Vi bruker alltid å bestille et halvt år før vi drar. Men gjett hva? Vi skal. Trudde ikke vi skulle i år, så jeg har vært ganske sur dette halvåret haha, vi har vært på sydentur hvert år siden 1. klasse, så det hadde vært litt rart hvis vi ikke skulle ha dratt i år. Vi bestilte turen bare 10 dager før vi skulle dra, så nå er det bare 2 dager igjen. 

6. - 13. Juli drar jeg til Tyrkia med familien, blir bare 1 uke da, men bedre enn ingenting!!

 

26. August drar jeg på Norway cup!! Aner ikke hvor lenge, men ikke mer enn en uke. Gleder meg kjempe masse til det og krysser både fingrer og tær for at vi kommer langt. 

 

1. - 5. September - Litt etter sommerferien drar jeg på klassetur til London og blir der i 4 dager. Har aldri vært i England før så det gleder jeg meg veldig til. Starbucks, shopping, spising osv. Skal bli veldig gøy åEllers har jeg ikke noe planer, skal være med venner, være på hytta osv. Hva er dine planer for sommeren?

herlig uke

God kveld alle sammen! Kom nettopp ut av dusjen igjen, haha. Så nå sitter jeg her i joggisen og er snart på tur opp igjen for å legge meg, jeg er så trøtt om dagene, i tillegg så har jeg ikke verdens beste døgnrytme, er jo ikke lenge igjen til jeg reiser, som jeg skal fortelle i neste innlegg. Uka mi har gått i det meste å trene og å hjelpe pappa med å legge stein utenfor huset, ååh det blir så fint. 

\\ noen bilder fra uka og forrige uke

Dette blir tidenes mest kjedeligste innlegg noensinne, ville bare si at jeg lever :)) Vi snakkes i morgen.Hei! Jeg heter Veronika, jeg er 17 år gammel og kommer fra Tromsø. Jeg liker å blogge om ting som interesserer meg. Håper du liker den og vil følge den videre!

+ Legg meg til som venn

KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

hits